Tennislessen tenniskids 4 t/m 12 jaar

Let Ace Set Love

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Samen spelen en plezier hebben; daar draait het om bij Tenniskids!

Kleuren en leeftijden

Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende fases: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Voor de allerjongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Daarna stroom je door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. Na Groen is een kind helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen. Het doel van Tenniskids is om kinderen zo snel mogelijk het spel te laten spelen. Naast de uitdagende trainingen is er ook een gevarieerd wedstrijdaanbod waaraan kinderen het hele jaar door vaak als team kunnen deelnemen.

Tenniskids Blauw

In deze eerste fase maken kinderen kennis met de basis van tennis. Door middel van speelse oefeningen ontwikkelen zij hun eerste balen racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn volledig afgestemd op de leeftijd van een kind. Tennisschool Hogeland geeft in Tenniskids Blauw 15 lessen van elk 45 minuten.

Tenniskids Rood

Tenniskids Rood maken kinderen verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen die tennissen in Rood doen mee aan leuke activiteiten op de vereniging en spelen korte wedstrijden. Er wordt in Tenniskids Rood gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (5,5×11 meter). Tennisschool Hogeland geeft in Tenniskids Rood 15 lessen van elk 45 minuten.

Tenniskids Oranje

In Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan. Tennisschool Hogeland geeft in Tenniskids Oranje 15 lessen van elk 45 minuten.

Tenniskids Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis. Kinderen in deze fase zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, net als de atletische vaardigheden. Wedstrijden worden langer en het competitietennis speelt een belangrijkere rol. Er wordt in Tenniskids Groen gespeeld met een groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan. Tennisschool Hogeland geeft in Tenniskids Groen 15 lessen van elk 60 minuten.