Missie en visie

Missie
Tennisschool Hogeland is een tennisschool die mensen van verschillende leeftijden bij elkaar brengt om te tennissen in een fijne sfeer, waar een ieder op zijn of haar eigen manier speelt, van recreatief tot prestatieniveau.

Visie
Tennisschool Hogeland heeft een vooruitstrevende visie. Tennisschool Hogeland probeert mee te denken met de tennisontwikkelingen om ons heen.

Zo geeft Tennisschool Hogeland de trainingen op basis van de nieuwste KNLTB normen.

Tennisschool Hogeland staat ook voor meer dan tennisles. Het promoten van het vrijspelen, het plezier van het tennisspelletje proberen over te brengen en ook de activiteiten laten aansluiten bij de diverse doelgroepen. Tennisschool Hogeland vindt het belangrijk dat mensen succesbelevingen hebben op ieder niveau, of je nou een recreatieve speler bent of competitief gericht. Eigen successen geven plezier, voldoening en motivatie om door te gaan. Iedere speler heeft zijn eigen doel en Tennisschool Hogeland past zijn trainingen daar op aan. De tennisschool kijkt ook naar de persoonlijke kwaliteiten en speeleigenschappen, want iedereen heeft andere aanwijzingen nodig om tot zijn succes te komen. Het gaat niet alleen om het technische aspect van tennis, maar ook om al die andere dingen die bij tennis komen kijken die het spelletje ook zo mooi maken. Denk hierbij aan de tactiek en het fysieke en mentale deel van tennis. Tennisschool Hogeland wil deze verschillende aspecten terugbrengen in de trainingen en vind het ook belangrijk om de trainingen uitdagend en vernieuwend te laten zijn

Ook naast de baan wil Tennisschool Hogeland zich actief inzetten. Denk hierbij aan het meedenken met de vereniging voor diverse tennisactiviteiten en nieuwe ontwikkelingen om de tennissers te stimuleren en te prikkelen.